Tko redovito prati moje objave, sjetit će se da sam u prosincu 2022. imao priliku (kakva se samo rijetkima pruža) da posjetim  Novu Gradišku i kratko boravim u njoj.

Očito sam ostavio dobar dojam, čim mi se takva, životna prilika, kakvima se rijetkima pruža, pružila ponovno, samo 3 mjeseca kasnije, te sam poslan na još jedno poslovno putovanje…

Uglavnom, Gradišku sam pronašao u istom stanju kakvu sam je i ostavio, samo sa malo manje snijega ali zato sa jednakim brojem tmurnih dana.

Ako si u društvu sa pravim ljudima vrijeme i nije posebno bitno, ali o ljudima neću sada.

Još uvijek nisam definirao koja je svrha i koji je tip ovog bloga, ali obzirom da ga nitko ne čita, nema potrebe da se zamaram. Neka bude nešto kao osobni spomenar / podsjetnik / foto blog / tutorijal za planinare (hahaha) / ljetopis-putopis.

I tak…

Obzirom na okolnosti, nije bilo puno prilika za fotografiranje, što će se i vidjeti iz niže priloženih fotografija, ali spomenuo bih barem taj Slap “Skakavac”.

Riječ je o slapu dugom 35 metara, u Parku prirode Papuk. Do njega se dolazi putem drvenih mostića na Grofovoj poučnoj stazi (moš mislit – zapravo je dovoljno parkirati uz cestu, upaliti sva 4, preskočiti zaštitnu ogradu i eto te), dugačkoj 2,3 kilometra, koja se vrlo lagano prelazi i pogodna je za ljude različite tjelesne spreme.. Naročito je pogodan za ispuhati se ako se posao poigrao tvojim živcima, ali rekao sam da neću o ljudima ovdje.

Naravno, ja sam došao u vrijeme kad je sve golo, kad čak ni mahovina nije zelena koliko zna biti, ali barem je slap bio tu. Opalio par slika i obećao sebi da ću sljedeći put biti puno uporniji a možda i trava bude zelenija 😀

Osim vodopada, poslikao par detalja na lokaciji gdje sam bio na smještaju, čisto zato jer je Dalibor stvarno dobar lik pa da ga preporučim za buduće putnike-namjernike (priložit ću fotografije), te još par usputnih fotografija.

Nadam se sljedeći put, ako ga nedajbože bude, da će priroda biti ili sva u zelenilu ili sva u snijegu,  jer ovo brate ne vodi ničemu. 

OK, dovoljno sam pričao, evo fotografije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)