Kravica je slap u Bosni i Hercegovini, a nalazi se 10 km od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog. Nalazi se na rijeci Trebižat i ima širinu od 120 metara i visinu od oko 28 metara. Nekoć su uz slap bili aktivni mnogi mlinovi i stupe za valjanje sukna. Pored Kravica na Trebižatu se nalazi i slap Koćuša (tekst ukrao sa Wikipedije).

Inače, lokacija je stvarno lijepa i spektakularna. Za fotografe inspiracija u bilo koje doba, s tim da treba imati u vidu problem sa vodenom prašinom koje ima baš puno pa izmjena objektiva nije baš poželjna, a i optika se brzo skvasi što otežava fokusiranje i zamućuje fotografiju.

Posjetiti dok je još nisu zasrali koncesijama i shady poduzetničko – arhitektonskim zahvatima, te neizostavnom komercijalizacijom od koje mi se okreće želudac.

Na povratku sa Slapova, ako ste krenuli prema sjeverozapadu, nakon samo 40 minuta vožnje nailazite na Imotski, te svakako preporučam da svratite i posjetite neki od brojnih Imotskih kafića i okrijepite se pivom nakon izleta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)